Akcije

Pokrenli smo novu akciju u koju se možete uključiti - Vijenac ljubavi!Ovdje više informacija...

Informacije

"Koliko je neki čovjek vrijedan za svoju zajednicu ovisi, u prvom redu, o tome koliko su njegovi osjećaji, misli i djela usmjereni na unapređivanje života drugih ljudi (1934.)" - Albert Einstein

Primatelj : Udruga "Osmijeh", Gajeva 11, Našice;

IBAN PBZ: HR2423400091110403320

Upoznajte nas

upoznajtenasSVE naše akcije su TRANSPARENTNE: svaka uplata se nalazi u popisu, svaki račun je skeniran!

SVI mogu pomagati: netko donacijom, netko pomoći u vrtu a netko kreativnim radom!

Provjerite ovdje naš profil...

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33 

Udruga "Osmijeh" je osnovana u Našicama sa idejom da okupi mlade našega kraja te pomogne u usmjeravanju njihova slobodnog vremena i promicanju moralnih vrijednosti. Kako je udruga rasla zajedno sa svojim članovima, prerasta u organizaciju kojoj je primarni cilj  briga za onoga tko je, i na koji god način, te brige potreban.  Naš cilj je svjedočiti ljubav prema bližnjemu, pružiti pomoć ugroženima kao što su: stare osobe, bolesnici, invalidi, nemoćnici, ovisnici, osobe koje žive na rubu ljudskog dostojanstva i svima kojima je potrebna bilo kakva duhovna, stručna ili materijalna pomoć te neposredno pomagati ugroženim osobama u konkretnim okolnostima u kojima žive, što podrazumijeva traženje i posjećivanje ugrožene osobe i omogućavanje dostojnog života.

Predsjednica, idejna začetnica i pokretač udruge je gospođa Ruža Breskovac.

Život ju je pripremao izdaleka na ovakav korak kroz mnogobrojnu obitelj (sedmero djece)  i mnoge situacije udomljavanja  starijih članova šire obitelji koji su bili onemoćali. Otvorenog srca prihvaćala je i druge ljude koji su bili u potrebi.

Udruga trenutno broji 15 aktivnih članova.

 

Riječ predsjednice:

Kako je sve krenulo?

Centar i pokretač mog života je Riječ Božja. Kada ju čitam ili slušam, ispuni moje srce i vodi me do brata čovjeka. Pitam se kako pomoći onome koji sebi iz bilo kojeg razloga ne može sam pomoći. Svaki dan, naročito u jutarnjim satima osluškujem te poticaje i promišljam što učiniti. Smatram da udruženi oko te riječi života zajedno možemo učiniti više. Tada se javlja oblikovana ideja „Snažno činiti djela ljubavi“. To je ono što daje smisao mom životu i ispunja me radošću i daje mi snagu i toplinu u srcu iz kojeg šapuće glas „Ne boj se, ja sam s tobom“.

Odlazim na Duhovnu obnovu u Samobor u kuću Tabor da u tišini srca prepoznam je li to Volja Božja za moj život ili to ja sama tako promišljam.

Tamo sam prepoznala da me Gospodin već dugo vremena priprema za ove trenutke i da trebam snažno krenuti u tom pravcu.

Udrugu koju sam prije 4 godine osnovala za moje mlade sada nadopunjavam novim djelatnositma, a to su pomoć nemoćnima, potrebnima i starim osobama. Pišem novi statut i svu papirologiju koja je potrebna za ove promjene.

Sada vidim koje je bogatstvo moja velika obitelj. Ona broji danas 37 članova najuže ubitelji: sedmero djece (od toga šestero u braku), 22 unučadi, moj suprug i ja. Bog nam je dao snagu prihvatiti tolike ljude i danas su oni moj veliki kapital koji se prvi daje u službu bratu čovjeku. Sve svoje talente i darove dali su na korištenje, prodržali moju ideju i prepoznali svoje uloge u njenoj realizaciji. Sin Mario, informatičar, ponudio mi je svoje intelektualne sposobnosti za otvaranje stranice kako bi ta ideja što kvalitetnije bila realizirana. Kćer Silvija, koja je diplomirala na Ekonomskom fakultetu, sa puno informatičkog znanja radi na realizaciji programa koji smo zacrtali. Uz moju obitelj uključilo se još 12 novih članova, koji sa mnom rade na realizaciji djela ljubavi.

Rečenica koja mi je vodilja glasi: „Neka se u ovim djelima ljubavi proslavi Bog koji je centar mog života, a gdje se On proslavlja tu brat čovjek samo dobiva“. Ja sam samo mali crvić u njegovim rukama.

 

Rad u vrtu

Za rad u vrtu dobila sam snažan poticaj na duhovnoj obnovi u Samoboru od fra Zvjezdana Linića. Rekao mi je da (budući sam u srcu Slavonije) pojačam prizvodnju hrane jer je potrebnih sve više, a hrane donirane sve manje. Oslobodimo korova poneke parcele i udružimo se u njihovoj obradi te tako pomognimo potrebnima.

Na povratku kući, nazvala sam pučku kuhinju u Osijeku i pitala ih da li bi im dobro došlo povrće iz vrta? Oduševljeno su rekli da.

Budući je moj vrt velik, odlučila sam pojačati proizvodnju i početi slati u Osijek. Pomogli su mi volonteri – članovi udruge.

Danas sam zadovoljna tom idejom jer smo u nekoliko navrata (što se vidi na slikama) poslali u Osijek razne proizvode. Dobili smo u tri navrata i  zahvalu iz Caritasa Đakovačke biskupije.

Ove zime pravimo planove o novim česticama koje ćemo obrađivati uz pomoć đaka volontera. Na taj čemo način u njima razvijati osjećaj da treba pomoći potrebnima. Za taj rad dobiti će volonterske knjižice kao dokaz o volontiranju.

 

Kreativni rad

Kako bismo mogli zahvaliti donatorima, a ponekad ih ponudili na tržištu u cilju skupljanja novaca za naše akcije, okupili smo se u kreativnoj radionici gdje kreiramo naše „uradke“.

Prepoznajemo poticaje Duha da ih izradimo što kvalitetnije i prikladnije u vremenu u kojem nastaju.

 


rssfeed Poštovani posjetitelji, sadržaj možete pratiti putem RSS kanala, ili ga možete dodati na Vaše društvene mreže.
Favoriten Twitter Facebook Myspace Stumbleupon Digg google Yahoo