Akcije

Pokrenli smo novu akciju u koju se možete uključiti - Vijenac ljubavi!Ovdje više informacija...

Informacije

"Koliko je neki čovjek vrijedan za svoju zajednicu ovisi, u prvom redu, o tome koliko su njegovi osjećaji, misli i djela usmjereni na unapređivanje života drugih ljudi (1934.)" - Albert Einstein

Primatelj : Udruga "Osmijeh", Gajeva 11, Našice;

IBAN PBZ: HR2423400091110403320

Upoznajte nas

upoznajtenasSVE naše akcije su TRANSPARENTNE: svaka uplata se nalazi u popisu, svaki račun je skeniran!

SVI mogu pomagati: netko donacijom, netko pomoći u vrtu a netko kreativnim radom!

Provjerite ovdje naš profil...

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 25 

Prijatelji udruge

Štićenik: Marković Josip
Namjena akcije:
uređenje stambenog prostora
Potrebno prikupiti:
15.000,00 kn
Datum pokretanja akcije: 01.05.2009.
Datum završetka akcije: 20.10.2009.
Adresa: Braće Radića 196, Našice

Postigli smo postavljeni cilj kojim smo željeli pomoći gospodinu Josipu kroz 5 mjeseci i 20-ak akcija.

Pogledajte slike prije, u toku i nakon akcije.

Ponovo je priključena struja i voda, preuređeno je i prilagođeno kupatilo, kuhinja, hodnik i dvorište. Ishodovani dokumenti: osobna i zdravstvena iskaznica te dokumenti za ostvarivanje socijalne pomoći za njegu.

Gospodin Marković zadovoljan je učinjenim. Nedavno se k njemu doselio njegov nećak sa suprugom koji se sada brinu za njega. Uredan i topao dom, skuhani obrok i topla riječ vesele ga iz dana u dan.

Izrazio je želju da ga «ne zaboravimo», te se naša briga za njega, iako formalno gotova, i dalje nastavlja u smislu povremenih posjeta i obilazaka, a vrata Udruge i dalje su mu otvorena ukoliko se ukaže potreba za pomoć.

Iskreno i od srca zahvaljujemo svim donatorima, volonterima, ljudima dobra srca na ukazanoj pomoći i suosjećajnosti za čovjeka u potrebi.


 Josip je rođen 9.11.1959. godine, živi u Našicama u ulici Braće Radića 196.
Živi sam, roditelji su mu umrli prije 10 godina. Sestra ima svoju obitelj (petero djece) i gluhonjema je ona i muž. Žive od socijalne pomoći i nisu mu u mogućnosti pomagati.

Njegova zdravstvena dijagnoza je distrofija mišića kao nasljedna bolest. Još u Domovinskom ratu u kojem je bio aktivni sudionik, bio je na izgled zdrav. U Nuštru je bio ranjen u nogu i nakon toga zdravstveno stanje mu se pogoršava. Sve se teže kreće i sve više se zatvara u svoju samoću.

U Natisu je radio 20 godina, te na temelju toga odlazi u invalidsku mirovinu koja do 31. 12. 2008. godine iznosi 960, 00 kn. Sa tako malim primanjima, nije bio u stanju plaćati obaveze. 2005. godine Elektroslavonija iskopčava mu struju i bilježi dug u iznosu od 2700,00 kuna.

Cijev koja dovodi vodu u kuću, pukla je te je voda bez kontrole otjecala te je i tu nastao dug od 36 000,00 kuna. Komunalno poduzeće iskopčalo je vodu u kući, a u dvorištu su ostavili jednu slavinu sa koje mu je netko morao donijeti vode u kuću jer on to sam nije mogao učiniti. Bez vode u kući ni sanitarni čvor nije mogao funkcionirati.

U kuhinji je koristio samo peć na drva neovisno o godišnjem dobu, da bi si ugrijao ili skuhao jelo. Dimnjak je bio izvan funkcije, ali druge mogućnosti nije bilo.

U ovako teškoj situaciji zatekao ga je pater Josip Šoštarić prilikom božićnog blagoslova kuća.

 


rssfeed Poštovani posjetitelji, sadržaj možete pratiti putem RSS kanala, ili ga možete dodati na Vaše društvene mreže.
Favoriten Twitter Facebook Myspace Stumbleupon Digg google Yahoo